K R A C H T

Krachtige talenten mogen de aandacht krijgen.

Jouw talenten en unieke manieren zijn je persoonlijke kracht.
Geef jij iemand de kans en daarmee toestemming om dat van je af te nemen?

#voluitleven

Met liefde moedig ik je aan ‘geef niemand de kans en toestemming om jouw je kracht af te nemen!’

Kun jij je die momenten nog herinneren? Dat je als kind zonder schaamte door de straat huppelde? Een liedje zong of een dansje door de kamer maakte? Je gewoon je talent gebruikte om te tekenen, met blokken te bouwen of hutten te maken?
Nam je beslissingen of was je vol ideeën? Maar werden die ideeën niet beantwoord of aan de kant geschoven…
Hoelang geleden is dat?

#stapinjekracht
Welk oordeel heb jij ervaren?

Wanneer de reactie of het oordeel van anderen belangrijk voor je zijn, kan het zomaar een hele tijd geleden zijn dat jij jouw talent vrij en krachtig in durfde te zetten.
Wanneer een ander je ooit heeft uitgelachen of een wenkbrauw optrok toen jij je ‘happydance’ deed… grote kans dat jij je ging inhouden of zelfs ermee gestopt bent.
Wat een gemis is dat.
Je hebt je energiegever weggedrukt en maakt geen gebruik van dat wat je kracht is. Je JOY is verdwenen. Hoog tijd om je verdriet en teleurstelling over de reactie in het verleden oprechte aandacht te geven.
Aandacht zodat je er daarna voor kunt zorgen dat je jouw talent weer vol vertrouwen in kunt zetten en krachtig je werk, hobby of sport kunt oppakken. Om met energie en kracht voluit te leven

Wie of wat heeft (on)bewust toestemming gekregen van jou! Met als effect dat jij je kracht weg stopt of weg laat lekken?

#leef
Heb jij die toestemming gegeven?

Wie of wat maakt dat jij je talent hebt begraven en niet met kracht het verschil kunt maken? Vaak onbewust geven we anderen al jaren de toestemming om ons talent en dat wat juist onze kracht is te onderdrukken en niet op te graven.

Wat is het bij jou geweest?
🤐Dat enen moment dat je idee werd genegeerd.
😏Die ene persoon die jouw happydance belachelijk maakte.
🫣Dat ongemakkelijke moment dat er niet om je grap gelachen werd.

Het is aan jou om die ‘toestemming’ te vervangen voor begrenzing. Zodat jij weer JOYful kunt leven!
👉🏾 ‘Dat wat toen ‘naar’ was, mag aandacht krijgen als verdriet en teleurstelling.’
👉🏾’Vanaf nu zal het niet meer de vreugde, het genieten en de kracht van de rest van mijn leven bepalen!’ 👉🏾’Dit is mijn nieuwe houding. Ik leef en geniet. Wie geniet er met mij mee?!’

Waar heb jij de grens te trekken? Welke toestemming zet jij stop. Neem de regie over jouw leven en talenten! Ga wandelen in jouw persoonlijke kracht. Ga voor JOY!

Hoog tijd om het concreet anders te leren doen!

Bij veranderen weten we dat het helpt om je wens in een concreet doel te formuleren en in kleine stapjes te oefenen. Beschrijf het als een leerdoel wat je graag wil gaan kunnen. (Tip: Niet wat je niet meer wilt doen)

Het vergroot je kans van slagen wanneer jij:

– in je omgeving vraagt jouw te steunen. – Voor jezelf elke dag inzichtelijk maakt wat er al lukt. Wat er geholpen heeft om dat voor elkaar te krijgen. – Om jezelf nog meer kans van slagen te geven is het handig om te bedenken wanneer je dit gaat proberen en het concreet te plannen.

Voorbeeld om je op weg te helpen: ik wil graag genieten zonder rem dat voel ik met mijn ‘happydance’. Maak je concreter; ik geniet door elke dag een dansje op de mat te maken als ik naar een afspraak ga of thuis kom. Elke dag is misschien niet haalbaar maar ik spreek af dat ik het in elke geval doe op maandag. Wie weet kan er na 2 weken een dag bij!
Ik help mijzelf door in de gang een foto van een dansend kind op te hangen. En ik vertel aan mijn vrienden dat ik dit doe om meer te genieten. Elke dag noteer ik in mijn agenda/dagboek/… of het gelukt is en welk liedje ik in mijn hoofd had. En ik geef mijn genieten elke dag een cijfer.

Mijn vrienden vraag ik welk liedje hun laat genieten en verleidt om hun happydance te doen. Dat inspireert mij en moedigt me aan.

Aan de slag veel plezier en kracht gewenst!

Heel veel plezier met jouw doel en persoonlijke manier om te genieten!Lastig om het concreet te maken? Welkom om dat samen te doen. We kunnen vrijblijvend kennismaken en als het klikt samen aan de slag gaan! Laat je gegevens achter via de contact button.

Wil jij samen aan de slag om je talenten in kaart te brengen? Te ontdekken welke activiteiten jouw energie geven? Neem contact op en laten we samen aan de slag gaan!

Lieve groet
Maria
💎

PS: inspiratie opgedaan in het boek van Ben Tiggelaar- de ladder
En een uitspraak van Eleonore Roosevelt – ‘No one can make you inferior without your consent.’

Gepubliceerd door

coachjebrein

Coaching voor kinderen, tieners, pubers en volwassenen. Gericht op leren, grip op je eigen keuzes en plannen. Welkom bij coach je brein!