H A R T

Heb jij daar wat mee? Met barmhartigheid?

Deze derde week staat in het teken van gedenk uw barmhartigheden.

Dat gaat vooral over het mooie, genadige en goede dat we mogen ontvangen van God. Uit zijn hart.

#vuljelevenmetliefde

Zijn liefdevolle zorg en betrokkenheid. Zijn hart dat zich naar ons uitstrekt. Hebben we dat nodig dan? Die zorg, het goede, genade…

Best een uitdaging wat mij betreft. Leven in die afhankelijkheid en vertrouwen op Gods zorg.

Ik ben graag een zelfstandige en krachtige vrouw die niet afhankelijk is van anderen… laat staan iemand die je niet ziet.

En toch ga ik die uitdaging aan. Ontdek ik dat mijn kracht zit in het erkennen van die behoefte aan de ruimte van genade! De verbinding met Gods hart.

Juist in Gods kracht is er ruimte voor mijn kwetsbaarheid en kan ik tot de kern van mijn ‘zijn’ komen.

#vuljelevenmetliefde

Kan ik opbloeien en voluit leven. Met de verbinding met Gods hart krijg ik een warm en liefdevol hart. Voor hem en voor wie ik ontmoeten mag in de ruimte van Gods genade, barmhartigheid.

Een andere gedachte bij barmhartigheid; die van ons richting anderen.

Wat maakt dat we het goede willen doen voor zieken, vluchtelingen of …

Maakt dat mij krachtiger of die ander?

Sta ik er dan goed voor of levert het de ander iets goeds op?

De mensen smokkel die ontstaat in noodsituaties. De kans om geld te slaan uit …? En met dat ik het schrijf geldt dat dan ook voor mij?

Tegelijkertijd mag die vraag of gedachte ook geen verlamming van mijn hart opleveren. Kies ik er liever voor om te erkennen: met een ander meeleven doet de ander én mij goed!

#vuljelevenmetliefde

Het doet goed om samen op te trekken en in de ruimte van respect en gelijkwaardigheid beiden te leven, groeien en op te krabbelen. Met ruimte voor emoties, vragen en soms antwoorden, mogelijkheden of kansen. In liefde elkaar te ontmoeten van hart tot hart.

Benieuwd hoe jij daar in staat!

Laat van je horen met hashtag #vuljelevenmetliefde

Gepubliceerd door

coachjebrein

Coaching voor kinderen, tieners, pubers en volwassenen. Gericht op leren, grip op je eigen keuzes en plannen. Welkom bij coach je brein!