M U U R

Ken je dat die muur?

Krachtig, sterk, hoog, stevig, gefundeerd op jouw overtuigingen?

Je voelt je er veilig bij. Het schept duidelijkheid en grenzen. Het maakt je tot een onwankelbare persoon. Dat is ook wat anderen moeten zien wanneer ze je ontmoeten! Jij kunt het aan en weet je te weren.

Maar is het echt…

Zo’n veilige plek om achter te schuilen? Of is het eigenlijk alleen, eenzaam en verwarrend?

Is het eigenlijk vooral…

Zo’n muur waar je angstig weg kunt kruipen?

Soms voelt het alsof mijn echte ik achter een muur verstopt zit. De liefde, aandacht en zorg die ik net als elk mens nodig heb kan ik niet binnen laten komen omdat de muur stevig en dik is opgetrokken. Gefundeerd op negatieve gedachten die ze overeind houden.

Hier en daar kom ik ze ook tegen bij anderen. In m’n coachpraktijk, op de school bij kinderen of ouders en collega’s, in m’n kerk of bij vrienden.

En wat is het vaak terecht dat we die muur optrokken. Was het soms ook zo nodig omdat het de enige manier was om vol te houden of te overleven.

Toen

Daar waar het onveilig was. Op dat moment dat het onduidelijk was. In die groep waar je niet gezien werd. Vul maar in wat voor jou van toepassing is.

Nu

💎 Willen we er van bevrijd worden.

💎 Willen we de liefde toelaten.

💎 Hopen we op nieuwe kansen en openingen.

Hoe spannend is dat!

Nieuw en onbekend. Het oude vertrouwde achter de muur is zo bekend…

Wanneer we anderen achter hun muur willen bereiken is het goed om te beseffen dat je er zorgvuldig, geduldig en met liefde omheen mag trekken.

Een mooi voorbeeld daarvan staat in Jozua 6.

De muren van Jericho kunnen soms hoog opgetrokken zijn bij jezelf of een ander… Geen liefde die binnen komt maar gevangen in angst achter de muur, die zo veilig leek.

We willen soms graag snel en door. Af van dat nare en afstandelijke. Soms ook na al (40) jaren in de woestijn droogte, leegte, verlies en gemis ervaren. Als dan het beloofde land inzicht is willen we vaart maken en gaan!

Maar…

De muren ineens weg slaan is niet hoe God werkt. Hij is zoveel subtieler.

Hij vertelde aan Jozua hoe het wel zal gaan.

In vertrouwen mogen we net zoals het volk Israël om die muren heen gaan. Met God, in stilte, Hem de overwinning voor ons laten behalen.

Elk rondje om de muur alleen blazen op de ramshoorn 🐏 die verwijst naar Jezus die als offerlam voor ons stierf.

En als rots 🪨 onze basis zal zijn. Dan hebben we geen muren meer nodig maar staan we krachtig in/op/door hem!

Wanneer we dan de overwinning ontvangen in de laatste ronde mogen we juichen en aanbidden zodat God de eer krijgt van de overwinning.

Prijs hem met jouw Jericho song! 🎶

Blessings 💎

Gepubliceerd door

coachjebrein

Coaching voor kinderen, tieners, pubers en volwassenen. Gericht op leren, grip op je eigen keuzes en plannen. Welkom bij coach je brein!